KULU gør en stor indsats for at hjælpe de kvinder, der bor de farligste steder i verden for kvinder. Det vil vi gerne være med til at støtte op om.

Ambassadører for "Giv en pige ret"


Anne Marie Boile
Unionspræsident, Soroptimist International, Danmark

Den verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv, Soroptimist International, har mottoet" "A global voice for women" og en af vore mærkesager er at arbejde for kvinders rettigheder.
I anledning af 100 året for kvinders valgret i Danmark støtter vi KULU's projekt i Mali "Giv en pige ret"-;fordi KULU har allieret sig med gedigne lokale kvindeorganisationer, og fordi der er indbygget omfattende dialog med lokalsamfundet og familierne.
Betydningen af en sådan basal fortalervirksomhed for kvinders rettigheder kan ikke overvurderes - ikke mindst når den går hånd i hånd med køb af rettighedspapirer til kvinderne.


Mette Kingsberg næstformand i HK
Christina Durinck

Mette Kindberg
Næstformand, HK

Man skulle ikke tro det. Men i 2013 er der stadig mennesker, der lever helt uden basale rettigheder. De fleste er piger og kvinder. Det må vi gøre op med. Ingen danske mænd ville acceptere, at deres døtre voksede op uden fulde rettigheder. Og vi har pligt til at hjælpe piger og kvinder andre steder til at opnå lige rettigheder. Det handler grundlæggende om anerkendelse af individet, med rettigheder i forhold til samfundet. Så støt om arbejdet med at 'Giv en pige ret'.

Christina Durinck
Formand, Farmakonomforeningen

Undertrykkelse af kvinder er et af klodens helt store problemer. Kun ved at sikre at alle kvinder har ret til eget liv og uddannelse kan vi bygge en bedre verden – for dem, og for os selv

Karin Bancsi
Stabschef

Jeg har et ansvar, fordi jeg er privilegeret. Pigerne og kvinderne i Mali beder om noget så beskedent som retten til et offentligt liv. Papirer, der sikrer retten til uddannelse, eller bare frit at kunne bevæge sig.

Lillian Bondo
Formand, Jordemoderforeningen

Kvinder er det halve af verden, og de har det væsentligste ansvar for familiens trivsel i mange af verdens fattigste lande. Derfor, og fordi det er en menneskeret, skal piger og kvinder have fulde rettigheder, også i form af papir på deres eksistens, så de sikres adgang til uddannelse og økonomisk selvstændighed. Hjælp med papir på en malisk piges liv!

Socialpædagoernes formand Benny Andersen

Jakob Bang

Forbundssekretær, FOA

Jane Korczak
Fhv. Næstformand, 3F

Jeg har fornøjelsen af at være ambassadør i kampagnen ”Giv en pige ret”. Det er jeg stolt af, for jeg synes, det er en genial kampagne. Et godt formål – en genial udførelse. Den er konkret, den hjælper en pige. Og den er markedsført – så vi, som danskere er nødt til at undres over, at noget så grundlæggende - noget vi betragter som så logisk - at have papir på, at man er til og har nogle rettigheder - det er ikke noget, alle har. Netop fordi det næsten ikke er til at forestille sig - gør kampagnen et stort, stort indtryk.

Benny Andersen
Formand, Socialpædagogernes Landsforbund

Grete Christensen
Formand, Dansk Sygeplejeråd

KULU gør en stor indsats for at hjælpe kvinder, der bor i de farligste steder i verden for kvinder. Det vil vi gerne være med til at støtte op om.

Bente Sorgenfrey
Formand, FTF

Uden fødselstest eller andre identitetspapirer har piger og kvinder i Mali intet bevis på, at de eksisterer. Derfor har de ikke mulighed for at tage en uddannelse. De kan heller ikke deltage i samfundet eller udviklingen af deres land. Det skal alle mennesker have ret til. Derfor er jeg ambassadør for Giv en Pige Ret.

Ingrid Stage
Fhv. Formand, Dansk Magisterforening

Katja Holm
Formand, Dansk Skuespillerforbund

Jeg støtter ’Giv en pige ret’ fordi piger har ret til at bestemme over deres krop og deres liv. Kvinder og piger har ganske simpelt ret til at have lige rettigheder i verden. Over deres identitet, deres fremtid, deres krop og deres liv. Derfor er det vigtigt at støtte op om denne ret. I vores vestlige verden kan det forekomme både grotesk og uforståeligt at piger og kvinder må kæmpe for mest basale rettigheder. Og det er vores pligt som navnlig mennesker at støtte og hjælpe disse kvinder til et retfærdigt og anstændigt liv.

Anne Marie Helger
Skuespiller
Lotte Heise
Foredragsholder og entertainer

Prøv at forestille dig at du faktisk ikke eksisterer!
Altså ikke sådan at din krop ikke er der, men forstået sådan, at du på grund af manglende grundlæggende rettigheder og faktisk er en slags omvandrende zombi – levende død. De fleste børn spiller computerspil hvor zombier er en stor del af uhyggen ved spillet. Men i Mail er zombi-kvinder en del af hverdagen. Fordi mange familier lever under ekstrem fattigdom, har de simpelthen ikke råd til fødselsattesten og prioriterer, at drengene får en attest, fordi de er ”mere værd”!
Vi må sætte fokus på de fuldstændig horrible vilkår for ikke eksisterende piger i Mali, for det kan på ingen måde være rimeligt, at vi bruger timer på skønhedsklinikker for at blive smukkere, botox for at se yngre ud eller timer hos frisøren for at få den rigtige hårfarve – når der findes piger/kvinder en flyrejse væk, som slet ikke har et liv – på papiret ELLER måske endda også i virkeligheden!

Josephine Philip
sanger

Efter min mening bør alle have ret til en fremtid, og uden vores hjælp ser det sort ud for mange af disse piger. En lille gerning fra os kan betyde, at hele deres liv bliver ændret, og at de får en mulighed for at få en fremtid, som de fortjener.
Når man tænker på, at vi lever i 2013, er det svært at forstå, at alle ikke fødes med lige rettigheder. Desværre er det en realitet, vi alle bør indse, og derfor er det så vigtigt, at vi der er så heldige at være godt stillet, bør hjælpe dem, der har det svært. Der skal så lille en indsats til fra os, som har så uendelig stor en betydning for de piger og kvinder, der ikke har mulighed for at stå op for sig selv.

Kira Skov
sanger

Det er et voldsomt brud på menneskerettighederne, at kvinderne i Mali ikke kan få papir på deres identitet og derfor ikke kan anerkendes som eksisterende på alle mulige planer. At dette betyder, at de står uden rettigheder og muligheden for at uddanne sig, er voldsomt nok i sig selv, men det er også vanvittigt degraderende.

Therese Glahn
skuespiller

Alt for ofte ser jeg, hvor megen uretfærdighed og ulighed, der er i denne verden. Jeg ser på min lille pige som uvidende og dog klart og tydeligt er et menneske med retten til at spørge, undres, søge sin glæde, undersøge sin vej, sige ja og sige nej.

Det er frygteligt at konstatere, hvor mange millioner kvinder, der lever uden rettigheder til uddannelse, til kærlighed, til løn og til deres egne børn!

alt
Lene Barslund

Vigga Bro
Skuespiller og foredragsholder

I 70’erne var vi ikke ude på at nakke mændene. Vi ville bare have “halvdelen af himlen”. Det er da ikke et urimeligt krav. Vi kvinder er jo halvdelen af jordens befolkning.
Alligevel er den ret ikke til at få øje på i det meste af verden. Kvinder bliver betragtet som ejendom. Som brugsgenstand. Den respekt der bør være mellem mennesker falder sjældent kvinder til del.

Vi kommer aldrig den vold der udøves mod kvinder til livs før mændene lære at respektere os, hvor vi end bor i verden.

Kirsten Thorup
Forfatter

Jeg støtter op om KULU´s kampagne 'Giv en pige ret' og kampen mod den udbredte vold mod kvinder på det afrikanske kontinent. Fordi piger/kvinder på lige fod med drenge/mænd bør have ret til at gå i skole og uddanne sig, til at bestemme over deres egen krop og til at kunne færdes frit uden uden risiko for voldelige overgreb


Karin Verland
Direktør
Lene Barslund
Fhv. Næstformand Ergoterapeutforeningen

Skuespiller Birgitte Raaberg

altBirgitte Raaberg
Skuepiller

Vigtigheden af at alle bør fødes med lige rettigheder og muligheder for at udvikle og udtrykke sit fulde potentiale uanset køn burde være en selvfølge. Det handler ikke om kvinder og mænd - det handler om mennesker og menneskelig værdighed.
Anne Marie Boile
Unionspræsident, Soroptimist
International, Danmark

Den verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv, Soroptimist International, har mottoet "A global voice for women" og en af vore mærkesager er at arbejde for kvinders rettigheder.
I anledning af 100 året for kvinders valgret i Danmark støtter vi KULU´s projekt i Mali "Giv en pige ret" - fordi KULU har allieret sig med gedigne lokale kvindeorganisationer, og fordi der er indbygget omfattende dialog med lokalsamfundet og familierne.
Betydningen af en såvel fortalervirksomhed for kvinders rettigheder kan ikke overvurderes - ikke mindst når den går hånd i hånd med køb af rettighedspapirer til kvinderne.
”KULU gør en stor indsats for at hjælpe kvinder i DR Congo, som er et af de farligste steder i verden for kvinder. Det vil vi gerne være med til at støtte op om,” siger Grete Christensen, der er ambassadør for Kvindernes U-landsudvalg.


 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen