200 piger fik ret

altalt

På landet i Mali, hvor pigerne på billedet kommer fra, har kun cirka 2% af de fattige piger en fødselsattest, men i maj 2011 fik 200 piger i landsbyen Narena i Mali deres fødselsattest gennem Kvindernes U-landsudvalgs og FEMNET-Malis kampagne ”Giv en pige ret”. Det betyder, at de nu har ret til at gå i skole og måske kan få sig en uddannelse. De kan få et id-kort, så de kan stemme, og de kan få en vielsesattest, når den tid kommer.


"Også de betyder noget..."

Mama Koité, forkvinde for FEMNET-Mali, KULU’s samarbejdspartner på kampagnen ”Giv en pige ret” har netop været i Danmark, hvor hun diskuterede strategi med KULU. Ved samme lejlighed fortalte hun:


Nu har 200 piger i landsbyen Narena i Mali fået et bevis på, at de eksisterer. De har nemlig fået en officiel fødselsattest, der kommer til at ændre deres fremtid. Med fødselsattesten kan pigerne nu komme i skole og dermed få mulighed for at få en uddannelse. Med fødselsattesten i hånden har de adgang til de papirer, der sikrer deres rettigheder som borger i Mali – for eksempel et id-kort.


De officielle papirer giver ikke bare pigerne nye muligheder, de ændrer også familiens og landsbyens liv. Der står respekt om en familie, der har papirerne.
Derfor støtter mændene i Mali op om kampagnen ”Giv en pige ret”.


KULU og FEMNET-Mali har siden 2008 kørt kampagnen "Giv en pige ret", og flere hundrede piger og kvinder har nu fået de officielle papirer, der giver dem en ny identitet som borger i Mali, en voksende selvtillid samt en tro på, at også de betyder noget for udviklingen af deres land.”

 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.