Pigerne og kvinderne er nødvendigealtaltalt

Mali er det fjerde fattigste land i verden, og et nyfødt barn kan ikke forvente at blive mere end 54 år. nfattigste land i verden, og etyfødt barn kan ikke forvente at blive mere end 54 å


Halvdelen af befolkningen lever for under én dollar om dagen, arbejdsløsheden er stor, og fordi en del af landet ligger i den glohede Sahara-ørken, er der ikke nok mad.


Mange unge mænd forlader simpelthen Mali for at finde arbejde andre steder, mens kvinderne er nødt til at blive tilbage for at forsørge deres familier.
 

En enkelt kvinde forsørger ofte 10-12 familiemedlemmer, men uden skolegang er der ikke mange muligheder for at brødføde en familie.


Voksne kvinder og små piger bliver solgt som gratis arbejdskraft, både i miner, i landbruget, til husligt arbejde i byerne – og til prostitution. Og en kvinde uden skolegang er tilbøjelig til at beholde sine egne døtre hjemme, og fattigdommen fortsætter i næste generation.


Situationen i Mali er ikke håbløs. Det handler om, at kvinderne får rettigheder, ressourcer og indflydelse, så de kan bestemme over deres eget liv og over deres krop.


Det handler om at give dem mulighed for at uddanne sig, tjene penge, forbedre deres eget liv og deres egne muligheder og dermed deres families liv og muligheder. Ved at støtte Giv en pige ret kan du være med til at sikre piger og kvinders rettigheder og at de bliver respekteret. På den måde kan du støtte pigerne og kvinderne med at bryde fattigdommen og sprede en positiv udvikling i Mali.

< Læs mere

 

Flere piger får papir på deres identitet

I perioden januar 2016 til februar 2017 er der uddelt 1550 fødselsattester til piger i ni forskellige områder i Mali, heriblandt den konfliktramte provins Gao i den nordlige del af landet. Det fortæller KULUs partner i Mali, MUSONET. Gao provinsen har siden efteråret 2016 været en del af Giv en pige-kampagnen, hvor der er blevet uddelt 300 attester.

KULU har i samarbejde med den lokale maliske partner MUSONET støttet arbejdet med at få udstedt fødselsattester og andre identitetspapirer til piger og kvinder i Mali siden 2008. Mere end 3.500 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


Mama Koite Doumbia, Musonet, 8. marts 2016:
  >> Med de sociale, økonomiske og politiske udfordringer Mali kæmper med nu, er kvinders og pigers deltagelse som ligestillede partnere med mænd og drenge i hjertet af arbejdet for at opnå bæredygtig udvikling, fred, sikkerhed og fuld respekt for menneskerettigheder samt styrkelse af kvinders rettigheder i Mali <<


Ambassadør for Giv en pige ret, Lotte HeisePrøv at forestille dig at du faktisk ikke eksisterer!

Lotte Heise Foredragsholder og entertainer


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen