MUSONET (tidl. Femnet Mali)

Kvindernes U-landsudvalgs samarbejdspartner om "Giv en pige ret"

Kvindernes U-landsudvalg samarbejder med MUSONET om kampagnen ”Giv en pige ret”.Musonet er Malis nationale platform af den pan-afrikanske kvindeorganisation FEMNET - The African Women's Development and Communication Network.

MUSONET er fra 1988 og blev oprettet med det formål at dele erfaringer, information og strategier med afrikanske kvinde-NGO’er.

Mama Koite er MUSONETs forkvinde. Hun er uddannet lærer, har arbejdet med ungdomsaktiviteter i mange år, og så har hun 25 års erfaring som fagforeningsleder. Mama udtaler:

”Jeg kæmper mod uretfærdighed, og for at freden kan bevares i mit land. Kvinders og pigers situation her er meget, meget vanskelig, og opgaverne er enorme, men vi skal starte 'petit a petit'. Hvis jeg lægger en sten, du lægger en sten, og en anden også lægger en sten, så har vi til sidst en mur.”

MUSONET blev stiftet som nationalt netværk i Mali i 2004, og i dag har organisationen 33 medlemsorganisationer fra hele Mali. Målet er at nå ud i alle egne af Mali med tilbud om aktiviteter, der kan styrke kvinders organisering og netværk, uddannelse i rettigheder og fortalervirksomhed samt anden træning, information og dokumentation.

MUSONET har organiseret flere seminarer og workshops med fokus på 2015-målene, 10 års status efter FN’s 4. verdenskvindekonference i 1995 samt kvinders rolle i forebyggelse af konflikter og krige.

 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen