FEMNET-Mali hedder nu MUSONET


På sin generalforsamling i fredags besluttede KULU’s samarbejdspartner, der indtil nu har heddet FEMNET-Mali, at give organisationen et nyt navn.
Valget faldt på MUSONET, der betyder helt det samme som FEMNET, idet muso betyder kvinde eller kvindelig på det lokale sprog bambara.

Navneskiftet sker fordi MUSONET gerne vil signalere en stærkere lokal forankring, og fordi der ofte opstod forvirring over at skelne FEMNET-Mali fra FEMNET, der er den regionale moderorganisation med hovedkontor i Nairobi, og som arbejder i en række afrikanske lande.

Omkring halvdelen af befolkningen i Mali har bambara som modersmål og en stor del af resten forstår og taler sproget, der ofte er det, der bliver brugt, når medlemmer af forskellige sproggrupper skal kommunikere.

KULU ønsker MUSONET tillykke med det nye navn.


alt
MUSONET's nye bestyrelse. Mama Koite i den røde kjole i midten er stadig præsident.


 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde.