KULU har skrevet under på Pige Deklarationen

KULU har sammen med over 30.000 andre privatpersoner, organisationer og bevægelser verden over skrevet under på Pige Deklarationen, der blev overrakt FN d. 11. oktober på den internationale Pigens Dag. 
KULU har skrevet under, fordi vi vil gerne være med til at sikre et stort internationalt fokus på kvinder og pigers velfærd og rettigheder i post 2015-arbejdet.

De mange tusinde underskrifter og stemmer er også nået FN’s Generalsekretær Ban KI-moon. Ifølge Girls Effects hjemmeside vil generalsekretæren ikke sidde de mange stemmer overhørigt:  
” “I have heard form girls around the world participating in the consultations for the new Girl Declaration, and in 2015 we must address the concerns and potential of the world’s girls.” 250 million girls are talking. And ban Ki-moon is listening.”

The Girl Declaration består af fem mål for, hvordan vi kan skabe et bedre, sundere og mere inkluderende liv for unge piger i fremtiden og bekæmpe fattigdom i verdens fattigste lande.

De fem mål er: uddannelse, helbred, tryghed, økonomisk sikkerhed og statsborgerskab.


Pige Deklarationen er udarbejdet af bevægelsen The Girl Effect, og formålet er at sikre mere fokus på piger og deres rettigheder i post 2015-udviklingsarbejdet, og når der i efteråret 2015 skal fastlægges nye FN-mål som erstatning for 2015-målene.

“Girls were left out of the original Millennium Development Goals. The Girl Declaration has been written to make sure that doesn't happen again. Bringing together the thinking of 508 girls living in poverty across the globe with the expertise of more than 25 of the world's leading development organisations, the Girl Declaration is our tool to stop poverty before it starts.”

Sådan skriver The Girl Effect på deres hjemmeside.


KULU mener, at det er essentielt, at der kommer mere fokus på piger og unge kvinders rettigheder i fremtiden. Det er på tide, at det internationale samfund, og ikke mindst de nationale og lokale samfund rundt om i verden, får øjnene op for, at piger og unge kvinder i den grad er en ressource, der bør satses på på lige fod med drengene. Derfor har KULU skrevet under på Pige Deklarationen.

Du kan læse hele Pige Deklarationen her eller læse mere om bevægelsen The Girl Effect her

Du kan og så læse et interview med KULU’s forkvinde Janice G. Førde, hvor hun begrunder, hvorfor ligestilling og kvinders rettigheder og muligheder bør være et selvstændigt mål i de nye FN-mål. Læs interviewet her

KULU's arbejde for pigers rettigheder

KULU arbejder selv for at give endnu flere piger rettigheder og muligheden for at være en lige del af deres lokalsamfund med kampagnen ’Giv en pige ret’.

Læs mere om KULU’s arbejde for pigers rettigheder i Mali her


 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde.